fbpx
Inför installationsdagen

Solceller från Moveco - Förberedelser inför installationsdagen

På installationsdagen kommer våra montörer vara på plats vid avtalad tid för att montera solcellerna på taket. Movecos personal är väl förberedda och har allt de behöver för att genomföra installationen. Installationen av solcellsanläggningen beräknas ta mellan 1-2 dagar. Därefter kommer en av våra elektriker besöka er för driftsättning av anläggningen. Vi har sammanfattat några få förberedelser som kan vara bra att tänka på inför installationsdagen.

Förberedelser inför installationsdagen

  • Materialleverans
   Inför installationsdagen ska du ha mottagit en materialleverans, vanligtvis en pall med solpaneler. Har du tillgång till garage rekommenderas att solcellerna ställs in där inför installationen, gärna med en presenning över.
  • Frigör utomhusytor – Gör plats för uppbyggnad av ställning
   För att kunna arbeta på taket behöver en arbetsställning byggas utanför huset och därför är det bra om utemöbler eller annat ömtåligt frigörs från platsen. I samband med vårt platsbesök hos er har ni fått information om var ställningen kommer att byggas.
  • Tillgång till huset
   Våra montörer och elektriker behöver tillgång till huset för att ha möjlighet att dricka vatten eller låna toaletten.
  • Extra takpannor
   Ta fram extra takpannor om ni har det till ert tak. I samband med installationen på taket är det inte ovanligt att våra montörer upptäcker att någon befintlig takpanna på taket är sliten eller defekt. Om extra takpannor finns kan våra montörer enkelt byta ut en trasig takpanna vid behov.
  • Plats för parkering av ställningssläp
   I samband med installationen kommer våra montörer att behöva parkera och låsa ett ställningssläp på lämplig plats. Helst önskas plats för parkering på uppfarten, i andra hand längs gatan.

  Vanliga frågor

  Behöver jag vara hemma på dagen för installation?
  Det är valfritt om du vill vara hemma. Om du inte har möjlighet att vara hemma på dagen för installation vänligen kontakta oss på kundservice@moveco.se.

  När är min installation inbokad?
  Vi på Moveco kontaktar alltid er i god tid inför installation och meddelar datum och tid för när vi är på plats.

  Kan jag ändra dagen för installation?
  Om dagen för inplanerad installation inte passar dig av någon anledning, är du välkommen att kontakta oss på kundservice@moveco.se

  Kom igång

  Få en kostnadsfri offert

  Spara pengar och miljön med Moveco.

  Utmärkelser