Gemensam el

Sänk elkostnaderna i bostadsrättsföreningen

Med ett gemensamt elavtal kan du och hela din bostadsrättsförening spara tusenlappar. En investering för din BRF som lönar sig redan inom 3-4 år.

Vad är gemensam el?

Gemensam el/kollektiv el tillsammans med IMD (individuell mätning och debitering) innebär att varje individuellt elavtal i en förening omvandlas till ett gemensamt elavtal och/eller el, vatten och temperatur mäts individuellt för varje lägenhet i fastigheten. I genomsnitt kan varje hushåll i en förening spara tusentals kronor per år genom att övergå till gemensam el och återbetalningstiden för föreningen är inte mer än 3-5 år beroende på föreningens förutsättningar.

För att kunna övergå till gemensam el krävs ett byte av elnätsägarens mätare mot individuella mätare så att varje hushålls faktiska förbrukning kan mätas. I samband med det slopas också enskilda abonnemangskostnader vilket gör att både du som medlem och hela föreningen sparar pengar.

Hur mycket kan er förening spara?

Exempel – BRF Miljöhjälten
BRF Miljöhjälten har 120 lägenheter.
Varje lägenhet har ett avtal med nätägaren som kostar cirka 1650 kr / år.
Alla medlemmar i Brf Miljöhjälten vill sänka sina energikostnader och är överens om att derasenskilda elavtal har onödigt dyra administrationsavgifter.

BRF Miljöhjälten kontaktar Moveco och berättar om sina gröna visioner. Moveco hjälper installerar först gemensam el, monterar därefter solceller och installerar stationer för elbilsladdning på Miljöhjältens gata. Efter installationen av gemensam el slopas lägenheternas enskilda nätägaravtal och ersätts med ett och samma avtal för hela föreningen. Medlemmarna betalar nu enbart för den elen de faktiskt förbruka, kan äntligen njuta av egenproducerad el från solen och har nära tillgång till elbilsladdning.

Gemensam el i kombination med solceller

När gemensam el är installerat kan ni vid installation av solceller också använda majoriteten av solcellsproduktionen till lägenhetsel istället för att sälja överskottet på elnätet. Moveco erbjuder alltid helhetslösningar för gemensam el och solceller.

Erfarna installatörer av IMD (gemensam el)

Movecos elektriker har långt erfarenhet av installationer för bostadsrättsföreningar som vill införa gemensam el genom IMD (individuell mätning och debitering). Våra projektledare och elektriker arbetar tätt genom hela arbetsprocessen för att ni som kund ska känna er trygga och informerade.

Kom igång

Få en kostnadsfri offert

Spara pengar och miljön med Moveco.

Utmärkelser